Snø, is, vått, tørt

Snø, is, vått, tørt er vel en beskrivelse på hvordan det har vært på veiene i det siste. Må vel innrømme at i begynnelse på uken så hadde det vært kjækt med piggdekk.
Men det har godt bra. Jeg gir meg helt over når det gjelder disse piggfrie dekken, hva de er i stand til å takle av føre. Forrige søndag så var det helt klart føre for vinterdekk, og da mener jeg virke vinterdekk, og selv med mine slitte dekk (lovlig ennå)  så gikk dette bra. Selvsagt slet en litt på dette føret, det var bare masse løs snø, men den var tørr og fin slik sett. Ikke noe null-føre, nei. Da var det godt å ha de piggfrie, trur jeg skulle ha slitet mer med piggdekk på slikt føre da gummiblandingen på dem er litt stivere, så piggfrie med den myke
gummiblandingen fikk vist seg fra sin beste side. Da det var som mest isete på veien valgte jeg å kjøre en annen rute en jeg vanligvis  benytter, bare for å komme fort ut på saltet vei. Har ca. 3 km. til rv. 110 som er saltet, alternativ rute som jeg bruker mye så er det ca. 10 km. usaltet vei. På denne strekningen er det vinterføre når det er snøfall her og da er det helt greit å kjøre den, men når det regner og det fryser til så er det ukoslig å kjøre der med piggfritt, det er da en savner piggene. Men så er  det  vel bare tre - fire ganger i løpet av sesongen at det er et stort ønske om pigger, ellers så holder det med piggfritt. som sagt tidligere tut/retur Tromsø med piggfritt uten problemer.

Nå er det meldt nytt snøfall med stigende temperatur utover uken. Blir en ny prøvelse for dekkene, ja og ikke minst sjåføren :)

Kjør pent nå alle sammen, vi nærmer oss mer og mer tiden for sommerdekkene.