Snøkaos

Jeg er i Trondheim noen dager, og her har det kommet store mengder snø på få dager. Adresseavisen har vært full av "snøkaos", "ulykker" og "politiet enbefaler å la bilen stå hjemme"

Det så sørgelig ut da jeg først kom hit, for det snødde og regnet om hverandre, men nå har det vært snø som har falt, selv om temperaturen fortsatt har ligget på pluss-siden. Over en halv meter med tung bløt snø har jeg kostet av bilen min til sammen. Det gir spennende kjøreforhold!

På lørdag var første utfordring å komme ut av parkeringsplassen jeg stod på. Det at det sjelden blir brøytet der bilene står fører til at det blir høy kant ved fronten av bilene, og den er litt vond å komme over - når bunnen skraper nedi på vei over blir det mindre trykk på hjula. (En BMW med mindre klaring enn meg under ble sittende fast og måtte taues løs)

På vei ut i første kryss, med høye brøytekanter å titte rundt (så man ikke kan ta fart på forhånd) og 5-10cm bløt nysnø på veien med tildels vannsørpe i sporene... jeg bare stod på stedet hvil i første gear. Etter å ha skiftet til 2. klarte jeg å lure bilen til å sakte men sikkert legge til en og en km/t og komme oss fremover. Glatt!!

Her gjaldt det å tenke fremover og huske å bremse i tide for med all denne snøen var det ikke spesielt mye veigrep. Ratt og bremser er veiledende kommandoer som bilen av og til kan velge å følge... I en sving på vei ned fra skistua slapp forhjulene også, det skjer ikke så ofte. Men heldigvis holdt det med 1/2 sekunds innsats av ABS-bremsene så hadde vi nok feste til å komme rundt svingen igjen.

Heldigvis ble det mye bedre med en gang når snøen avtok litt og alle veiene ble brøyta. Fortsatt 0-føre, men det hjelper stort at det er brøyta