Snøkaos med Hakkapeliitta R2

Det snør og det snør og det snør...og mine Hakkapeliitta R2 ruller og ruller og ruller helt uten problemer. Jeg er virkelig imponert, for i snøværet som har vært her i Agder de siste dagene - og som skal fortsette enda en uke - har dekkene mine virkelig fått kjørt seg, bokstavelig talt.

På hardpakket og nedkjørt snø uten saltunderlag virker dekkene nesten uslåelige, godt grep oppover og godt grep nedover. Jeg blir like overrasket hver gang jeg kjører ned en bakke og bremser forsiktig fordi jeg frykter det verste, men ingenting skjer. Selv når jeg bremser hardt hvis det ikke er noen bak meg, bare for å teste dekket litt, så skjer det ingenting. Bilen stopper lett og elegant uten å miste sporet, selv ved bremsing i sving.

Fullt så greit er det ikke på høyt trafikkerte veger, der snøen har pakket seg til is, og der det er svuller og spor i vegbanen, men også der er bremsegenskapene imponerende gode, retningsstabiliteten likeså, men jeg kjenner jo at det er piggfritt og ikke piggdekk jeg har under bilen.

Selv i dag morges, i 20cm løs og ubrøytet snø i boligfeltet mitt, der brøytetraktoren sjelden er innom mer enn en gang om dagen, var det ikke antydning til problemer. Men jeg så jo at andre slet litt.

Jeg var veldig godt fornøyd med Hakka R i fjor vinter, og jeg kommer nok til å være enda mer fornøyd med Hakka R2 i år, det er sikkert.