Snøvær og nye muligheter for testing av dekk

Har nå de siste dagene vært oppe ved Hønefoss og nå i dag kom det snø. Tenkte at dette kunne jo være en god mulighet for test av dekkene litt og så gjorde jeg.

Kjørte ned bakken jeg skulle prøve meg på først. Gikk greit, men merket at det var glatt. Opp så ble det mer morro. Bil i møte og måtte dermed stoppe opp. Denne bakken består av en skarp høyresveng med en betongmur på ene siden og autovern på den andre siden litt ovenfor igjen. Da jeg måtte stoppe hadde jeg null sjangs til å komme meg videre og rotet selvfølgelig til litt med giringa og bomma litt. Innså tape og rygga tilbake og det var tydelig at jeg var første til å bryne meg på denne bakken opp i dag. Men ville jo ikke gi meg fullstendig på denne bakken så snudde i bunn. Sjekka at ingen biler kom i møte (kan se biler som kommer) og kjørte oppover i 1. gir. Litt sidelengs og med spinning rundt svingen før jeg pressa videre og dro opp hele bakken. Skal ikke være lett, men klarte det. Denne bakken hadde under snøen som ikke er brøytet ett underlag av is. Dekkene viste i allefall hva de er gode for og fikk testa meg litt som sjåfør. Er artig og lærerikt med utfordringer.

Legger ved slik bakken er på sommeren så kan man tenke seg hvordan denne er med en fin kombo av snø og is


Se Streetview kart hos Google