Sommersesongen kort oppsumert.

Sommeren i år kan man si har vært litt til og fra. Fra regn til sol og lette oversvømmelser. Da jeg kom på ringveien sent på kvelden for litt siden var det rene oversvømmelsen på veien og fikk spylt løven bra da og testa dens fremkommeliget og kjøregenskaper. Er jo meget artig med en vegg av vann rundt bilen når man kjører på ringveien siden det er så mye vann i veibanen.

Tok jo til og med en liten lufterunde på Vålerbanen med løven, men det holdt nok med denne ene gangen selv om det var artig å prøve den under andre omgivelser.

Ellers så har jo ikke løven bare vært helt i slaget og fant ut at det var på tide og lekke kjøleveske. Er jo alltid morro å oppdage at det renner noe ut fra motorrommet og ned på bakken. En enkel smakstest avslørte mistanken om hva den lakk.

Hva feilen var viste seg å være en radiator fra 1983 som ikke var i godt humør lenger og begynte å lekke da bilen kjølte seg ned. Så da ble det å ha med seg en vannkanne på tur. Det å få tak i en erstatning var jo heller ikke meget lett når alle jeg kommer borti sier at det ikke er å fremskaffe til denne bilen lenger.

Men ingenting er umulig og ved en rask sjekk i delekataloger oppdaget jeg at Valeo faktisk hadde en som var til min og som til og med var i Norge. Hva noen sa om at det ikke var mulig å skaffe ny radiator til løven skjønte jeg lite av når jeg klarte å finne delenummeret. Ringte en bildelsbutikk jeg har handlet en del fra i Oslo som heter Jacobs og de kunne skaffe på dagen. Makan til god service skal man lete lenge etter.

Snart skal den på EU siden jeg var såpass lur å foreta sjekken i juni i fjor da jeg skulle ha skilter på den. Hadde jeg gjort så i september kunne jeg ventet ett år lenger.

Om noen måneder blir det å finne frem piggdekkene fra vinteren som var. Og kanskje ta på litt mer ovatrol på undersiden av karoseriet.

Har vel satt en privat rekord i antall stopp og promilletester egentlig, men jo blitt færre av de nå. Var mest i starten da løven hadde fått skilter jeg ble stoppet. 4 promilletest på ett år og 4 stopp. Siste gangen jeg ble stoppet var vist en fra UP som ikke hadde bedre å bedrive på kvelden. Hadde byttet noen foringer på løven og var ute å sjekket om den tedde seg riktig. Like før jeg skal svinge av til der jeg holder hus skrudde bilen bak på blålysa i grillen. Hadde jo vært klar over at vedkommende var UP og kjørte sådann ikke noe uforsvarlig eller raskt. En hyggelig prat og en rask "blås" så bar ferden hjem igjen.