Sommerstille...

Det er ikke mye å fortelle om på dekkfronten nå om sommeren. Litt skyldes det at det i år har vært litt færre bilturer både i jobb og privat, selv om man kanskje ikke skulle tro det etter å ha tilbakelagt snart 5000km på sommerdekk de siste to månedene.

Dessuten ble jeg jo på en måte litt ferdig med å rapportere om Hakka Green i fjorårets sommersesong. Likevel, jeg merker at dekkene er annerledes på nybilen enn på gammelbilen. Ikke dårligere på noen måte, bare annerledes.

Det forteller meg hvor viktig det er å ha rett dekk til rett bil, ikke bare rett dekkprofil (mønster), men også rett dekkdimensjon. Da er det greit å vite at Nokian har fornøyd-garanti på sommerdekkene, slik at man kan bytte til et annet dekk innen 14 dager, om man måtte ønske det. Nå er jo det litt sent for meg nå, men jeg ville uansett ikke ha byttet bort mine dekk. For meg er Hakka Green det beste jeg kan ha på min Skoda Fabia GreenLine.

I går morges var jeg i en liten nestenulykke, og jeg lurte jo etterpå om det var mine egne kjøreferdigheter og årvåkenhet, om det var bilens sikkerhetsutstyr som ABS og ESP, eller om det var dekkenes gode egenskaper som i siste liten reddet meg fra å kollidere i rundkjøringen, der jeg var mer opptatt av ikke å dulte borti syklisten på høyre side og derfor ikke så bilen som kom fra venstre?

Det var nok en kombinasjon av de tre faktorene, men jeg er sikker på at det ikke ville gått like bra uten Hakka Green.