Sørlandsvinter med Hakkapeliitta R2

Det er nærmest umulig å kjøre seg fast med Hakkapeliitta R2 - i alle fall på snø, det har jeg fått erfare så langt i vinter.

Rett nok har Sørlandsvinteren ikke vært av den verste sorten (ennå), men det har vært nok av dårlig brøytede og tildels helt ubrøytede veier med 20-30cm snø jeg har måttet pløye meg gjennom - og alt uten de helt store problemene. Brøytekanter i kryss og med oppoverbakk har heller ikke vært noe problem.

På is har jeg ikke vært like heldig, da har jeg følt meg som Bambi på isen, og det hadde jeg sikkert gjort med piggdekk også. Jeg har en ganske stor vanndam/isdam foran garasjen som jeg må svinge inn i og selv i sakte fart er det kke noe grep å kjenne på dekkene der, men som sagt, på ordentlig snødekke så er Hakkapeliitta R2 helt suverene.

Likevel spørs det om det ikke blir gode gamle R neste vinter. Jeg fikk ihvertfall et knalltilbud fra på R fra mitt lokale Vianor her om dagen, og jeg likte egentlig R litt bedre enn R2, fordi R sier fra om glatt føre ved å småglippe litt før den slipper helt, mens R holder ut helt til den brått slipper uten forvarsel. Og R2 synes noe mykere i plussgrader enn det R var.