Stakkars syke VolvoDyret....

Ferien er avsluttet, og det betyr at jeg og Dyret igjen tilbringer mye tid sammen. Og i dag tidlig gikk det litt galt. Som vanlig ligger jeg i greit tempo oppover og jeg er så godt som alene på veien. Så kommer det en "plunkelyd"...sånn omtrent som om man har kjørt over en småstein som dunker oppi under bilen. Ingen steiner på veien, gløtter i speilet...ingen steiner spretter avgårde bak oss, men VolvoDyret endrer seg til å bli skikkelig grom i målet.  Det betyr full brems og inn på første busslomme og frem med mobilen for å innhente råd før jeg tør kjøre videre. Bror type Ung & Kjekk svarer ikke. Kanskje ikke så rart, mannen har tross alt ferie og klokka er ikke mer enn åtte. Så er det å ringe JuniorSjefen og forklare at man blir litt sen fordi man ikke tør kjøre kjempefort. Han er muligens nyvåkna, for han er veldig forståelsesfull :P

Så ringer den Unge Kjekke Broren tilbake, og etter litt forklaring mener han det ganske sikkert er på tide å bytte eksosannlegg. Vel, vi satser på at det bare er det og lusker oss rolig til jobb. Kommer trygt frem og er verdens hyggeligste kundebehandler noen timer.

Vel ferdig med skiftet mitt så labber jeg ut på parkeringsplassen, og har en plan om å myse litt under for å se før jeg reiser hjem igjen. På min høyre side står det en annen bil parkert. Inni sitter det en fyr med vinduet nede og ved siden av står det en annen fyr og skravler. Jeg tar en runde rundt Dyret, kommer opp bak disse to, og legger meg ned for å ta en titt på eksosannlegget. Det er liksom greit å vite sikkert hva det er synes jeg.

"Åj, har'u svima ta æl??"

"nei, jeg tok da bare en titt under her"

Jeg innser at å sjekke noe særlig mer vil generere uønsket innblanding og forklaring, så jeg hiver meg heller inn i Dyret og setter nesen retning heimen. Det går ikke akkurat stille for seg....

 

På hjemveien slenger jeg innom Bror type Ung & Kjekk. Der er tilfeldigvis også Bror type Liten sammen med FavorittNevøen. Gutta legger seg ned og myser litt under, og finner veldig raskt problemet. VolvoDyret har et aldri så lite og nesten perfekt sirkelrundt hull i eksosrøret. Noe har sittet fast der, og dette noe har falt av. Hva dette noe er er de litt usikre på, men at det burde la seg fikse uten å bytte hele eksosanlegget er de enige om. Tar en kjapp telefon til jobb og får tilsendt sms med nummeret til Bilxtra. Det er fint å jobbe på GuleSider 1880 når man trenger litt informasjon :)   Og på Bilxtra har de det både Ung & Kjekk og Liten mener jeg trenger for å fikse, til en veldig grei pris. Vi liker sånt.

Nå er jobbeskjemaet mitt fremover sånn at jeg & VolvoDyret må bråke litt noen dager før vi får annledning til å fikse, men det er greit. I bygda her er det uansett nesten forventet at slike gamle slitne Volvo'er _skal_ bråke. Jeg mangler vel nesten bare sota bakruter, tjuetusen wunderbjørner og revehalen i antennen før jeg sklir rett inn i rånegjengen...

 

Hils hvis du hører oss komme :D