Stjørdal - Førde t/r = noen tusen høydemeter og enda flere svinger

Sist helg hadde jeg fornøyelsen av å kjøre Stjørdal - Førde tur/retur. Ruten på turen til Førde ble lagt i beste turistånd så vi fikk med oss noe av den mest dramatiske naturen på denne siden av polarsirkelen. Trollstigen og Geiranger anbefales på det aller, aller varmeste så de av dere som ikke allerede har vært der .... KJØR :). Norske (turist)myndigheter skal også ha ros for å ha tilrettelagt parkering og anlegg slik at turistene virkelig skal kunne nye den storslåtte naturen.

Retur gikk via Sognefjellet og naturen her kan kanskje mer beskrives som storslått enn dramatisk. Det er i alle fall ikke noe problem å skjønne at dansker og nederlendere (og andre turisten for den saks skyld) nærmest blir lammet av beundring over naturen i enkelte deler av landet.

Vær og føreforhold på turen vekslet mellom sol og sprutregn så kjøreforholdene var så varierte som bare norsk natur kan varte opp med (med unntak av vinterføre selvsagt). Og asfalten varierte på godt norsk vis fra nylagt til oppbrukt så med unntak av unorske hastigheter fikk mine Hakka Z (245/45-R17) prøvd seg på det meste. Og gjett hva ...... Dekkene har oppført seg HELT prikkfritt. Komfortable (stillegående, sluker små ujevnheter,

ingen

tendens til sporing på piggslitt asfalt) og 100% pålitelige i alle situasjoner. Og i tillegg må jeg ta med at dekkene har svært god styrefølelse hvilket kommer godt med når svingene står i kø :)