Støy fra dekk

Da var ferieturen til Afrika over, mellom 25 – 30 grader i
forskjell ble da på lørdag. Men det var ikke snø å se fra flyet på de stedene
rundt Gardemoen som en fikk noen kjappe blikk på før skyene tok over. Men den
fæle hvite greia kommer vel snart da. Og dere, jeg fant bilen min på parkeringen på Gardemoen :)

Nå har jeg da satt på mine piggfrie vinterdekk. Det dukker opp inn i mellom dette med støy fra sommer dekk kontra piggfrie vinterdekk.

Og fra sommerdekk til vinterdekk ga ikke noe merkbar økning eller reduksjon på dekkstøy under kjøring.

Jeg kommenterte dette da jeg gikk fra vinter til sommer at det ikke var merkbare forskjell. Og det fikk jeg bekreftet denne gang da jeg gikk motsatt vei. Det er utrolig lite støy fra Nokian dekkene. Dette ha også blitt kommentert fra andre som har sittet på med meg.

Joda, jeg er klar over at det er litt avhengig av biltype, men nå er det da samme bil med sommer vs vinterdekk. Det er bare godt å få redusert denne støyen fra dekkene og det har da Nokian klart. Jeg tenker med gru på det andre dekkmerket som satt på tidligere (sommerdekkene), på hvor mye støy de genererte.

Jeg ser jo at dekkene er noe slitt etter sist vinter, regner med at de holder til rundt juletider eller kanskje januar, det ble veldig mange kilometer på dekkene i fjor, mye kjøring her på Østlandet samt at de fikk en tur nordover i januar. Det var jo på den turen jeg forstod hvor gode dekkene er. Det  er helt tydlig at Nokian har klart å fremskaffe et dekk som gir et uovertreffelig veigrep på regnvåt is-føre, bar asfalt og snødekket veibane, i tillegg har de også klart å få redusert støyen. Mine piggfrie vinterdekk har også fungert utmerket på disse regnvåte høstveien, i fjor som i år. Det som gjenstår nå er å få se om jeg klarer to sesonger med dekkene, det er jo noe større krav til mønsterdybde så det blir spenende. Men som jeg skriver litt lengere opp her så tipper jeg nok at januar så er det slutt hvis jeg skal kjøre lovlig, og det skal jeg. Det at
dekkene har riktig mønsterdybde har jo også noe med fremkommeligheten også, så
dette med krav om mønsterdybde slår ut til fordel på mange måter.

Ha en fin uke alle sammen...... og kjør pent.............. det er noen som venter på deg :)