Supermann

Ja hva tenker jeg på nå da? Alle sammen, både som fotgjenger og som sjåfør opplever dette fenomenet så godt som hver dag. Det dukker opp like sikkert som våren. Supermann. Dette rare fenomenet som lager så mye farlige situasjoner for oss alle som ferdes i trafikken, både fotgjenger, sykelister og sjåfører. De fleste av oss ser dem hver dag. Nå i ferien har det ikke vært så ille, men ferien er over og supermann er på plass. Vi merker den, når vi står i et kryss, når vi skal gå over fotgjengerfeltet (de hvite stripene
som er i veibanen)står i kø, kjører langs med riksveien, som sagt, dette fenomenet er overalt. Du kommer bort i dette også når du er ute i marka, går en tur i en turløype eller for dens saks skyld bare ute i skogen på en sti, så dukker supermannen opp. Hvem er nå dette da?

Jo, det tilhører dyreriket, er definert som det verste rovdyret som fins. Det tilhører arten Homo Sapiens, og nå gjetter du vel hva dette er.

Riktig, det er mennesket, mennesket som tar på seg en supertrang drakt, drakten klemmer ut det meste og så tar den på seg en hjelm som sørger for at det ikke blir gjennomtrekk mellom to punkter, så tar denne og setter seg på noen som en kaller sykkel. Og nå starter den store faren, men homo sapiens , supermann, er usårbar, her trår en bare til, andre må flytte seg, jeg er supermann, ha deg vekk, gå ikke over veien, få vekk det røde trafikklyset, her kommer jeg.

Jeg undres litt på dette, å ta på seg en slik drakt, er det ikke de som normalt sykler i slike ovaler (velodromer) og da er vel dette draktutstyret til får å spare inn noen tusendeler, ikke sant?? Men hvorfor bruker da disse slike drakter ute i vanlig trafikk, jeg mener, når de etter en 10 minutters kamp har fått på seg denne, så har de jo klemt ut alt som heter vett, der finnes ikke noe igjen, normal bruk av trafikkregler er borte, helt
vekk. Så skal de spare noen hundredeler fra på runden sin. Hva er det som skjer
med disse?

Dette er et stort problem i trafikken, problemet ligger jo i dette at sykelisten ikke vil følge vanlige trafikkregler, men dette gjør bilisten og fotgjengeren. Nå sitter bilisten noe bedre beskyttet en det fotgjengeren er, så det er vel sjelden bilisten kommer til skade då en møte/treffer denne supermannen. Hvis du f.eks. står i en kø, skal svinge til høyre, da forventer du ikke at det kommer en slik supermann susende ned langs høyresiden i det du sviner. Sammenstøtet er jo uunngåelig, supermannen oppdager at han ikke var sårbar, sykebil blir tilkalt, politiet kommer, og hva skjer, brått så er du som sjåfør den stygge ulven (kryptonitten, den som skader supermann) og så er du da uten førerkort i noen måneder, og x antall tusen kroner i bot.
Hvorfor er det slik? Hvorfor er det en automatikk i av sjåføren skal bli straffet?
Denne supermannen som var årsaken og som måte på sykehuset en tur og ble
utskrevet med en gang slipper unna? Hvorfor skal det være slik?

Når dette er sagt så må det sies også at det finnes mange, mange fornuftige sykelister sies det, jeg har bare ikke møt noen av dem ennå. Nei, jeg har ikke hatt sammenstøtt med bilen og sykelist i trafikken, jeg har førerkortet mitt jeg.

Ta hensyn til hverandre ut i trafikken så kommer vi hjem i fin form med eller uten sykkel.

Ha en fin dag.