Svart asfalt og plussgrader... og null grep?

Fikk meg en liten vekker da jeg kom hjem fra jobb i Oslo i dag. Etter å ha tilbrakt dagen på bare veier i plussgrader begynte jakten på parkeringsplass i gatene rundt der jeg bor. Asfalten så bar og fin ut og jeg tenkte ikke mer over det siden jeg skiftet fokus til å finne en ledig luke. De beste plassene er skråparkering og jakten begynner alltid der. I dag så det ganske fullt ut der og det var like før jeg gikk over til plan b, men så passerte jeg en stor caravelle som skjulte en ledig plass, glede! Jeg bremset svakt og begynte å dreie rattet mot høyre, men fikk bare en urovekkende knatring i bremsepedalen til svar! Denne bilen skulle rett frem, og å stoppe var ikke så enkelt som jeg hadde forutsatt. Den svarte asfalten var nemlig ikke bar til tross for 4 plussgrader, den var dekket av et tynt lag med farlig glatt is!

Jaja, ett par karer fikk seg en liten latter og jeg fikk en liten lærepenge, værre var det ikke denne gangen. Speilblank is kødder man ikke med, spesielt ikke uten pigger. Og plussgrader er ingen garanti for veigrep!