Test av vinterdekk.

Som de fleste her har jeg takket ja til å teste vinterdekk. Etter at jeg fikk vinterdekka på bilen har det egentlig ikke blitt så mye testing, eller det vil si at den testingen som har blitt gjort er gjort på bar asfalt.

Derfor var gleden stor når det omsider kom litt snø, og gradestokken krøp ned mot null og en og annen minusgrad. "Nå ska det testes" va min første tanke. Løp og kjør kan man si.

Etter noen dager med snø i veikanten om ikke annet, kom det litt på veien også. Men så har det seg slik at jeg bor i trøndelag, og de som bor eller har bodd her vet at det er fult mulig å ha alle årstidene på en dag. Som for ekesmpel i dag morges når jeg dro på jobb, skrapte jeg bort ett tykt lag med is fra rutene, og bilen var god og kald. Ca 6 minusgrader var det også. Midt på dagen hadde kulden nesten forlatt oss, og det begynte å snø. Tunge filler som dalte ned. Nesten litt julefølelse på det hele.

Så skulle man hjem da, og joda, akkurat som jeg tenkte. Da var våren kommet og plussgrader regjerte, sammen med slaps og gode greier.

Men så til testingen. Jeg har piggfrie dekk på bilen, og har i det siste merket at de har litt lett for å miste festet sideveis ved slapsføre og is føre. Er dette noe bare jeg merker? Er det noe med kjøringen min som ikke er helt tilpasset dekkene mine?

Har kjørt piggfritt i de seneste årene, og kan ikke si at jeg har merket at andre dekk jeg har hatt har sluppet så lett. Men så litt skryt. Når dekkene får leke seg på skikkelig vinterføre, har jeg vel kanskje ikke hatt bedre dekk en de jeg har på akkurat nå. Altså piggfrie dekk fra Nokian Hakkepellitta.