Testkjøringen er igang.

Fredag kom de nye dekkene, fire Nokian Hakkapeliitta R. Det var raskt levert, jeg var så spent at jeg la om og monterte før jeg dro hjem. Vi har ennå ikke vinterføre, så foreløbig har jeg kjørt på våt asfalt, og temperaturen har vært seks-syv varmegrader. Førsteinntrykket var at de går stille og ruller lett. Og selvfølgelig helt uten knitring, rasping og annen støy fra pigger. Stabilitet rett fram og feste i svinger er også overbevisende. Bilen min kan være utfordrene å ta løs med på vinterføre og ved hard gassbruk spinner den løs på tørr asfalt med gode sommerdekk. Slik skal man jo ikke kjøre til vanlig, men skal det testes så tester man, grepet løsnet men dekkene tok tak igjen uten rykk og napp.

Viktigste erfaringen så langt er hvor utrolig stille de går, at de ruller lett vil sikkert vise seg på bensinforbruket.