Tiden flyr .......

Nå er det ALT for lenge siden jeg har lagt inn noe her så nå er det på høy tid å gjøre noe med det. Siden sist jeg var inne har det dukket opp en ny bil i "stallen"; en 2011-modell BMW 530d X-drive. Da jeg kjøpte bilen hadde den "run-flat" dekk fra en tysk dekkprodusent og det første jeg gjorde var å pælme disse dekkene og legge på Nokian Hakka Black. Jeg har tidligere skrytt hemningsløst av disse dekkene og også denne gangen var det som om bilen ble født på ny. De fire svarte runde "gullklumpene" (dekkene altså.....) har ikke blitt satt på så veldig store prøver, men noen "kontroll-bremsinger" på ulike underlag har indikert at veigrepet er på topp. Et stort ekstra pluss er at Hakka Black er både stillegående og generelt veldig behagelige å kjøre på.

I fjor høst byttet jeg også over til Hakka Black på familiens andre bil (2005-modell Audi A4 2.0T(FSI) quattro og det har fungert helt perfekt også på denne bilen. 

VInterdekkene (på BMW'en) er Nokian Hakka R2 og jeg har heller ingen ting å utsettte på de. På våt asfalt er det selvsagt bedre veigrep med sommerdekk (og forskjellen blir større jo varmere det er), men jeg kjøper vinterdekk for å ha best mulig veigrep på vinterføre så da får jeg heller være litt ekstra forsiktig på føreforhold hvor dekkene ikke er helt optimale. Dekk er tross alt kompromissløsninger og det er ikke mulig å få både "i pose og sekk".

Vel, vel, det var en liten oppsummering av det som har skjedd siden sist.......... på bil- og dekkfronten i alle fall.