Tre nye vinterdekk er lansert!

Hei alle, og beklager at det har tatt så lang tid siden forrige post.

Grunnen til at jeg har vært litt fraværende er ihvertfall ganske så gyldig. Vi har nå i en lengre periode holdt på med lansering av tre splitter nye vinterdekk skreddersydd for Nordiske forhold.

 Dette er den største lanseringen i Nokian Tyres sin historie, og da er det bare å brette opp armene og sette igang. Jeg har nå kjørt såpass mye på disse dekkene at jeg allerede nå gleder meg til neste vinter og disse råe dekkene er å få tak i i butikkhyllene.

De nye dekkene er:

  • Hakkapeliitta 8
  • Hakkapeliitta R2
  • Hakkapeliitta R2 SUV


Aller først, en liten videosnutt for å sette stemningen. ttp://youtu.be/1KtYGth-4-k 

 

Hakkapeliitta 8, et helt nytt piggdekk til personbil.

 

 

- Nokian Tyres, spesialist på krevende vinterforhold, lanserer høsten 2013 et nytt piggdekk for nordiske forhold.

Takket være sine overlegne egenskaper mestrer Nokian Hakkapeliitta 8 all slags føre som kan forekomme i løpet av vinteren. Nokian Tyres, oppfinneren av vinterdekket, har utviklet en unik piggteknikk som gir enestående grep på is og snø. Det nye dekket er i tet på sikkerhet og miljøvennlighet, og takler selv ekstreme situasjoner uten problemer. Dekket er stillegående og har lavere rullemotstand enn forgjengeren, noe som reduserer både drivstofforbruk og CO2-utslipp.

 

Hakkapeliitta R2, et helt nytt piggfritt dekk til personbil.

 

- Det nye piggfrie vinterdekket Nokian Hakkapeliitta R2 mestrer selv vanskelig vinterføre uten problemer.

 

Dekket ruller lett, og gir utmerket grep både i glatte veikryss og på snødekte landeveier. Nokian Tyres, oppfinneren av vinterdekket, maksimerer isgrepet for nordiske piggfrie vinterdekk, og nye Nokian Hakkapeliitta R2 har tatt et langt skritt videre i utviklingen.

     

Hakkapeliitta R2 SUV, et helt nytt piggfritt dekk til SUV

- Nokian Hakkapeliitta R2 SUV gir robust vintergrep med presise og komfortable kjøreegenskaper.

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV har de samme innovasjonene og tekniske løsningene som Nokian Hakkapeliitta R2 for personbiler. Det nye SUV-dekket inngår i vinterdekkfamilien Hakkapeliitta, og er utviklet for tøff og varierende kjøring. Dekket representerer Nokian Tyres kompetanse som verdens ledende produsent av vinterdekk.      Testsenteret i Ivalo ”White Hell” – Testing under ekstreme forhold Mer enn halvparten av Nokian Tyres utviklingskostnader går med til produkttesting. Det holder ikke bare å teste produkter under laboratorieforhold. Nokian Tyres tester alle sine produkter også under virkelige forhold for at de skal fungere godt under vanskelige og skiftende forhold.   I finsk Lappland nord for Polarsirkelen, i Ivalo, finnes et 700 hektar stort testsenter der produktutviklings- och testteam tester dekkene. På testsenteret i Ivalo simuleres ekstreme situasjoner som kan forekomme under vinterkkjøring fra november till mai, dag og natt. Temperaturvariasjonene kan kan være heftige – i løpet av samme dag kan temperaturen svinge opp til 40 grader. Det totale mørket midtvinters stiller sine spesielle krav til testvirksomheten, og om våren slåss man med de kraftige variasjonene når det kan være svært kaldt om natten og varmt om dagen. I løpet av et år testes mer enn 20.000 dekk her.   Det er nesten litt flaut å si det, men jeg gleder meg nesten mer til neste vinter enn jeg gjør til sommeren. Vi har jo et navn på dette, Noe vi jo har vært innom i tidligere poster her på siden, og det er Dekknerd! Kjør forsiktig videre og nyt det som er igjen av vinteren, for nå er det ikke lenge før alt det morsomme, fine hvite er borte for en lang stund. Kjetil.