Uggen opplevelse med ikke-Hakka-dekk

Sist helg skulle jeg "levere" et par gutter i slalombakken. Temperaturen var ca. 0 °C og det snødde lett. Jeg parkerte i en slak nedoverbakke, dro på håndbrekket og gikk ut for å hjelpe guttene med å ta ut ski og ymse andre nødvendigheter for å tilbring en dag i bakken. Plutselig begynte bilen å skli (med låste bakhjul selvsagt p.g.a. håndbrekket), men heldigvis ikke fortere enn at jeg rakk å røske opp døra og slenge meg inn i bilen for å få kontroll på "kjelken". Jeg slapp med støkken denne gangen, men med litt uflaks kunne det stått noe eller noen i veien ....... skrekk og gru. Det hører med til historien at jeg har gitt dekkene det her er snakk om relativt godt skussmål for egenskaper på snøføre i en tidligere post, men denne uttalelsen er herved kjent død og maktesløs.

Konklusjonen er enkel: Jeg skal kjøpe nye Hakkapeliitta dekk til denne bilen a.s.a.p. Siden jeg har piggfrie Hakka R på "testbilen" blir det "pigs in the decks" denne gangen. Så da vil bilparken bestå av en BMW 5-serie x-drive (x-drive er BMW sin betegnelse på firehjulstrekk) med piggfire dekk og en Audi A4 Quattro (også firehjulstrekk) med piggdekk. Sammenligningsgrunnlaget skulle dermed bli det aller, aller beste.

Og til piggdekkfundamentalistene; min preferanse er piggfrie dekk, men andre i familien har preferanse for piggdekk så en bil med hver er et greit kompromiss som sikrer fred og ro i heimen ;-)