Ulykke..

Kjørte akkurat fra Molde til Åndalsnes på Rv64 med 3 småturnere i bilen, føret var tett snødrev og snødekte veier. I en brå venstresving slapp bakenden på bilen som kjørte foran oss i køen, dro over i motgående og smalt inn i fjellveggen på venstre side av veien gitt. Så at ulykken kom til å skje før den skjedde, og sa høyt til datteren min i forsetet at nå krasjer bilen foran oss. Heldigvis ingen personskader, men bilen var ikke mye å samle på.På høyre side av veien er det minst 50 meter rett ned i sjøen... Bilen var en VW Polo, og forhjulstrekk. Sjåføren var voksen, farten lav og ikke noe "griskjøring".

Til ettertanke så er det mye trafikk på denne veien på søndag, og ofte samtidig begge veier, da det er trafikk til/fra ferge. Til alt hell så kom det ingen imot, for da er jeg redd det hadde gått veldig galt.

Som en kommentar kan jeg nevne at med quattro og Hakka7 så merket jeg lite eller ingenting av det grusomme føret:) Lenge leve!

Det var også godt å konstatere at ALLE bilene som kjørte forbi ulykkesstedet stanset for å tilby sin bistand. Husk at ALLE kan være uheldige, og når man kjører av veien er man ofte forvirret/bekymret/sjokket/flau/stressa, og da er all hjelp god hjelp! Vær tålmodig og rolig, og skriv gjerne ned beskjeder om ting du har gjort, varslinger, tlf numre du har ringt og navn osv - og lever dette til den uheldige sjåføren når du forlater ulykkesstedet. For slik informasjon har etter min erfaring lett for å rett ut igjen hos sjåfører i "sjokkfasen".

KJØR FORSIKTIG! ..og bruk refleksvest om du må ut av bilen for å bistå en uheldig bilist.

TomE