Ulykke etter dekkskift.

Er en overskrift som man kan lese i mange av landets aviser etter at et dekkskift er gjort. Det første jeg gjorde etter å ha rundet 3-4 mil med mine nye Nokian Hakkapeliitta R var derfor å etterstramme boltene til hjulene.  Som ny testfører for Nokian hadde det vært en smule trist om bilen skulle bli kondemnabel allerede før første store snøfall setter inn.  Selv om jeg har allerede har kjørt noen mil med de nye dekkene skal jeg ikke sette i gang noe skrytetokt av den grunn. Ja de er mye mer støysvake enn sommerdekkene mine (Toyo str.215/45-17), men dette regner jeg med har mye å gjøre med profil og størrelse (Nokiandekkene er 195/65-15).

Det som derimot fortjener litt skryt  er at jeg har merket at kjørekomputeren i bilen indikerer lavere bensinforbruk på min vanlige kjørerute. Dette har jo selvsagt også sammenheng med størrelsen på dekkene, men forskjellen er mye større i forhold til mine gamle vinterdekk (Yokohama Iceguard) som brukte om lag 0,5 dl mindre på milen. Foreløbig ser det ut til at Nokiandekkene bruker rundt 1 dl mindre på milen enn sommerdekkene, altså 0,5 dl mindre igjen enn mine gamle Yokohama dekk. Dette KAN selvfølgelig ha noe med trafikk, temperatur og vind på min kjørerute akkurat disse dagene, men det skal absolutt bli spennende å følge med videre. For en stakkar student er penger mangelvare, og da er et lavt bensinforbruk absolutt å foretrekke! Ellers er det bare å glede seg til snøen faller og naboen med den nye firehjulstrekkeren blir forbikjørt i bakkene !(Hvis ikke det skjer er det nok ikke dekkene sin skyld..)