Ut i distriktet

Det har vært kaldt en periode, men her en natt kom likevel et snødryss så vi fikk se litt hvitt på bakken igjen. I ettermiddag var jeg på en kjøretur i distriktet i lav vintersol, fikk nesten litt påskefølelse. Også veiene var påskelike, og selv E6 var vinterglatt i skyggepartiene.

På E6 ut av byen ble jeg liggende bak en trailer. Etter å ha snirklet oss gjennom en rundkjøring jobbet traileren seg opp gjennom girene bortover en slette med 70-sone. Hver gang lastebilen clutchet og giret opp kom et stort hvitt flak av eksos ut langs siden, nesten som en sky av vanndamp å se til. Merkelige greier, før i tiden så en jo ikke trailerne for bare svart dieselrøyk når de ga gass.

Litt utenfor byen manglet det ikke på usaltet vintervei. Veien gikk både oppover og nedover, og flere av svingene var både krappe og feil dosert. Glatt så det også ut til å være, men i fartsgrensehastighet merket jeg ingenting til det. Bilen lå støtt og stødig på veien, hadde nær sagt som vanlig. I utgangspunktet hadde det egentlig vært deilig om det ikke ble noe mer vinterlig og snørikt enn dette, men i forhold til å få kjørt dekkene på vanskelige vinterforhold er det kanskje en annen sak. Vi får se hva som skjer :)

http://paeliassen.no