Ut på tur, aldri sur :)

I dag har Gærningen, Blondie og jeg vært i Sverige. Ut på tur, aldri sur :)

Turen til Sverige var rimelige begivenhetsløs, stort sett saltet riksvei hele veien og veldig lite trafikk.  Dog er det et mindre stykke som ikke saltes, fåglarna vet hvorfor. Men det er greit skiltet, "slutt på saltet vei".  Det var litt glattere der, snøføre utenfor bilsporene og glattpolert i sporene. Men det gikk greit, VolvoDyret tok oss velberget til det store utland, vi lunchet på McDonalds, var en tur innom lekebutikken og en tur innom skobutikker, så alt i alt en ganske fornøyd gjeng som satte nesen retning hjem etterhvert.

Og i rundkjøringen ut av Charlottenberg dro vi på oss ett problem. Dvs, tre problemer. For der, rett foran oss lå de i følge. Tre store trailere, pene og blå, med POLAND i digre bokstaver på bakdørene.

Mentalt kom det noen gloser. Greit nok når det er saltet vei, men jeg visste jo at et parti rett på andre siden av grensen var usaltet og glatt. Jeg rakk innom både gloser og oppgitthet over uflaks å havne bak en gjeng med så dårlig rykte hva anngår dekk og erfaring med norsk vinterføre før jeg husket tollstasjonen. Sjeldent har jeg vært så fornøyd over at den er der. Og jada, når vi kom til tollstasjonen svingte de av og jeg kunne forsette videre i fred og ro. Og når vi kom til det glattere partiet var det bare å dempe tempoet litt, strålende fornøyd over å dele veien kun med en og annen personbil.

 

Hvis det nå bare kunne vært littegranne mildere nå så ville jeg vært fornøyd. Neste uke blir nok i kjøligste laget for meg. Vi har hørt rykter om 30 blå, brrrr.