Forfatter Jan Husdal
Bil: Skoda Fabia ( 2012 - 2020) - Peugeot 2008 (2020 - ?)
Dekk: Hakka R - Hakka R2 - Hakka R3 - Hakka Green - Hakka Green 2
Sted: Arendal

Vår i sikte

Det nærmer påske og med det kommer det som vanligvis er årets siste test for vinterdekkene. Men ikke i år. Ikke bare har værgudene vært mot meg i hele vinter, nå er også myndighetene mot meg, for å si det litt spøkefullt, for en tur til hytte og snø blir det ikke noe av i år. Det har Covid-19 sørget for.

I år blir det hjemmeferie på bar bakke. Det kan være like greit. Samtididig er det jo ikke helt slutt på vinterdekksesongen ennå. Selv om det er godt og varmt om dagen, og bart og tørt, og ikke et snøfnugg så langt yr.no kan se, så er det fortsatt noen minusgrader om morgen og altfor tidlig å legge om til sommerdekk ennå. Jeg merker jo på dekkene at det er varmere, for de blir jo litt mykere i svingene. Likevel, langt nær så mye som Hakkapeliitta R2 dekkene jeg hadde for noen vintre siden; de var helt ekstreme der. Så på det punktet er R3 mye bedre.

Dessverre har jeg ikke fått testet våtegenskapene til R3 ordentlig, for senvinteren har vært tørr som bare det, og det er nesten som jeg håper på en siste dose med ordentlig ruskevær før sommerdekkene kommer på.