Vårfornemmelser med Hakkapeliitta R2

Nei, det er nok altfor tidlig til å kalle det vårfornemmelser, men vinterfølelse er det i alle fall ikke lenger, for det er lenge siden det har vært snø under dekkene mine nå.

Det har vært noe snø og noe slaps, uten at jeg vil kalle det vinterføre. Uansett har Hakkapeliitta R2 klart seg bra også der, og spesielt på motorveien når man må legge seg over i en lett slapsete venstrefil for å kjøre forbi er det godt å vite at man har gode dekk. Rett nok kjenner jeg at dekkene ikke er like gode som da de var nye, men det er heller ikke så rart når de etter vel 10000 km viser knappe 6mm mønsterdybde.

Sammenlignet med i fjor har det jo ikke vært den mest ekstreme vinteren i år, og testførerutfordringene har ikke vært de aller største. Oppsummert så langt er jeg meget fornøyd med gripeevnen til dekkene, spesielt på snø, både våt og tørr, rimelig fornøyd på is, ekstremt fornøyd med lydnivået på bar asfalt, men ikke helt fornøyd med hvordan dekkene slipper når de først slipper. Det kommer litt for brått på.

Vel, langtidsvarselet på yr.no lover fortsatt snø og sludd, og nattefrost er det ennå lenge til det er slutt på, så det er nok litt for tidlig å snakke om vårfornemmelser, ja, selv om jeg allerede har startet sykkelsesongen, så det vil nok komme flere oppdateringer fra min side de neste ukene.