Varmere, våtere, villere!

Klimaprognosene sier at vi har mer ekstremvær i vente i fremtiden, og denne spilleren har ikke vært noe unntak. Så hvordan har dekkene mine taklet ekstremsommeren?

Varmere: To måneder der temperaturen har vært mellom 25 og 30 grader hver dag og kokvarm asfalt ser ikke ut til å ha ført til økt dekkslitasje. Dekkene har heller ikke kjentes spesielt myke, men faste og gode i styreresponsen. Det eneste jeg har lagt merke til i sommer er at dekkene ser ut til å slippe mer luft når det er varmt enn når det er kaldt, for jeg har måttet etterfylle luft oftere enn tenkt i sommer, men det kan jo også være de nye felgene sin skyld.

Våtere: Så veldig vått har det jo ikke vært i sommer, ikke før de siste to ukene, men da har det til gjengjeld vært ekstremt vått. Jeg likevel vært redd for å kjøre selv i de verste regnskyllene med dekkene mine, for jeg vet fra de forrige sesoongene at Hakka Green er et suverent dekk på vått føre. Derfor er jeg heller ikke bekymret nå som høstregnet begynner å nærme seg.

Villere: Det har jo ikke manglet på ekstremer i sommer, og jeg har opplevd noen av dem. Forrige helg var vi på helgetur til Ryfylke og fikk oppleve skikkelig høststorm med vind som røsket godt i bilen og knekte trær som lå over vegen og elver som tok nye veier over veien. De trærne kom jeg rett nok ikke over, selv med Hakka Green, sååå gode er dekkene ikke, men jeg hadde i alle fall ingen problemer den kvelden og natta jeg måtte manøvrere på veger som var fulle av grus og sand og vann og helt dekket med kvister og greiner og løv nok til at det føltes som høst og vinter mer enn sommer. Da er det godt å vite at man har gode sko på beina (les:bilen), og jeg kom meg trygt gjennom den opplevelsen også, selv om det føltes ganske skummelt å ikke være sikker på å faktisk komme hjem slik forholdene var den kvelden.

Fasit: Etter knappe 10000km er jeg fremdeles over 5mm.   At dekkene slites 3mm på 15000km betyr at dekkene kanskje holder 30000km i alt før de er brukt opp ned til minste tillatte mønsterdybde. Det kommer neppe jeg til å gjøre, for jeg liker meg ikke under 4mm, så da blir det nok nye dekk neste vår igjen, selv om jeg ikke liker det som da skjer:  Jeg er nemlig ganske irritert/forbauset over at dekkene slites så fort i starten av sesongen, noe jeg har fortalt om mange ganger på bloggen her.

Uansett, dekkene holder garantert i 5000km til, da er vi i oktober og da er det på tide å gå over til piggfritt igjen....