Vinterdekk, men varmt vær

De siste dagene har jeg brukt bilen mye. Jeg vet jeg er godt skodd med tanke på dekk, men allikevel har jeg ikke vært helt overbevist. Og du lurer nå på hvorfor jeg ikke har vært det. Mange ganger tidligere har man sagt at sommerdekk er bedre når det er varmt i været. Men vi er i november, og ikke pokker om du får meg til og ha på sommerdekk da. Man kan jo våkne en dag og ha grader opp mot det som var i fellesferien. Ikke at fellesferien var noe og skryte av med tanke på været, men allikevel.

De siste dagene har det jo vært alt i fra 3/4 varmegrader her i Drammen, og opp til rundt 10/12 varmegrader. Nå pendler jeg til Oslo hver dag, og møter naturligvis litt forskjellige temperaturer på veien til jobb. Men allikevel har det ikke vært minus grader den siste tiden. Og jeg syntes kanskje at dekket til tider virker litt nervøst når det er som det er med tanke på været nå. Det er mye mulig jeg er for oppmerksom på hvordan mine dekk og bilen oppfører seg nå, men tanke på min rolle som testfører.

Slik jeg opplever dekket så er det litt vinglete i hastigheter opp, og rundt, 110-120 km/t. "Det er ikke lov og kjøre så fort i Norge allikevel", tenker du kanskje nå. Mulig det ikke er lov, men 90% av de som daglig ferdes på E18 i Norge gjør det. Og jeg er blant disse 90 prosentene. Slik jeg har følt det til tider, så har jeg manglet litt kontakt på en måte med underlaget, følt at bilen har sklidd litt ut på bar, tør og ikke glatt asfalt, i svinger. Det er mulig at det er slik det må bli med tanke på at dekket har så overlegne resultater på is og snø. Hva vet vel jeg?!