Vinteren er over og vinterdekkene kan settes vekk

Da har vinteren passert oss fullstendig med unntak av enkelte høyere liggende områder så vis man skal til fjells enkelte steder så kan nok vinterdekk være lurt å ha på.

Kjørte siste uka nå med piggdekkene før de ble skrudd av og andre dekk ble nå påmontert. Nå er det ikke nokian på bilen for sommerhalvåret men ett par fra konkurrenten som jeg har fått påmontert og som blir brukt fremover. Så blir nok lite kommentering om dekk fremover, men kanskje noe. Har jo ett par varebildekk fra Nokian liggende innerst i en garasje som kanskje blir dratt frem vis behovet kaller. Har testet dem mot ett par mindre bra varebildekk og Nokian sine Cargo dekk har vist gode egenskaper selv om dem er noe stive på en stasjonsvogn. Verre var de jeg hadde bak som var direkte skremmende på vått føre av ett merke jeg ikke kommer på her og nå. Tror det var noen amerikanske dekk.

Ellers har Hakka7 vist seg som ett meget bra dekk med god fremkommelighet og overaskende gode egenskaper på vått asfalt også. Har blitt noen turer med dem på det nå på slutten før jeg satte på sommerdekk.