Vinterveier og snart påske.

Snart påske, snart vår og forhåpentligvis sommer en gang langt i det fjerne. I påsken blir det mye kjøring på skikkelige vinterveier, smale og bratte, ikke minst. Da er det ikke snakk om noe Europavei 10 eller 6. Da er det skikkelig bygdevei, med homper og domper hele tiden.

Nå i vinter har drivstofforbruket økt betraktelig, noe som er helt vanlig. Men økning på over en hel liter, er det så vanlig? Tjaa, kanskje det. Man lar ikke bilen bli varm før man kjører, og man kjører i mye lavere temperaturer. Kjører lett på 0,48 på sommeren og allerede nå ligger jeg på 0,60-0,61 l/mil.

Noen dager har vi hadd ordentlig vinterføre selv på E10 å E6, men etter gnukking, gniing og salting er det ikke et snøfnugg igjenn på veien. Og det syntes jeg er synd, der kan fort skje en ulykke eller flere pga saltet. Hører ofte folk som sier det er så glatt. Vi kan kjøre samme vei, til samme tid. Og jeg merker ingenting til at veien er glatt. Noen ganger er det så sporete at man "aldri" havner i riktig spor og man kommer seg så klart ikke opp i det rette. Men det har jo ikke noe med dekkene og gjøre.

Man kan ikke ønske seg noe mer enn dekk som sitter på vinterveier dersom man ofte kjører på det. Og kjøre på nedkjørt hardpakket snø er en drøm, bilen sitter som støpt på veien, dekkene er som skapt for akkurat det. Svinging og bremsing er ikke noe problem. Det blir nesten morsmt og kjøre i kurver.

Har anbefalt dette dekket til folk som ikke vet hva de skal velge. Det er mange valg og ta, men dette er helt supert dekk. Tipp topp tommel opp.